«Ми подумали: а навіщо купувати пиріжки для шкільних їдалень у когось, якщо можна випікати у школах свої? Ми постійно закуповуємо для шкіл нашої громади молоко і яблука у місцевих господарств, для дітей це безкоштовно. Все дуже якісне, аби харчувати дітей найкращим. А потім ми вирішили, що з цими яблуками можемо готувати і пиріжки, аби діти у школі їли свіжу випічку «з печі», - розповідає голова Іваньківської об'єднаної громади, що на Черкащині, Леся Поліщук. – Тож придбали для Іваньківської школи, де навчається 250 діток, 2 пекарські шафи та тістомісильну машину. Коли випекли перші партії пиріжків – за ними стояли черги. Все це коштує дуже дешево – від 2,40 грн (за пиріжок з яблуком) до 3,50 грн (за ватрушку). Тепер, коли заходиш у нашу школу, тебе зустрічає незрівняний аромат свіжої випічки».
Для Крачківської школи, яка трохи менша – тут навчається 57 дітей – громада придбала електроплиту із духовкою, де також випікають пиріжки для дітей. Господині ОТГ підказали дуже оригінальну рецептуру – тож тепер дітки їдять найсмачніші пиріжки, яких точно більше ніде не знайдеш.
Приєднані зображення:
Область:
Черкаська областьГромади:
Іваньківська сільська об’єднана територіальна громада Іваньківська територіальна громадаДжерело:
Черкаський Центр розвитку місцевого самоврядування
13 грудня 2025
Межа у 300 операцій: як формальний критерій може знищити хірургію в малих громадах
Межа у 300 операцій: як формальний критерій...
Поки країна зосереджена на викликах війни — у сфері охорони здоров’я ухвалюються рішення, наслідки яких можуть стати...
13 грудня 2025
Уряд затвердив оновлені підходи до реалізації...
Кабінет Міністрів України ухвалив документ «Особливості реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та...
12 грудня 2025
Французький досвід для українських громад:...
Члени Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального...
12 грудня 2025
Коли знання запускають участь: як Здолбунівська...
Авторки: Тетяна Лукеря, Олександра Койдель – Центр демократичної стійкості (Київська школа економіки) Частина...