Полянська та Шацька громади співпрацюють у розбудові туризму
Полянська та Шацька громади співпрацюють у розбудові туризму

13-14 лютого представники Шацької громади, що на Волині, завітали у Полянську громаду, що на Закарпатті, аби налагодити міжмуніципальне співробітництво та дослідити найкращі практики полянців у втіленні стратегічних цілей. Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підтримав візит та розбудову партнерства між громадами.


Під час круглих столів та дискусій учасники обговорили передусім розвиток туризму, використання природних ресурсів. Також ознайомилися з лікувальними, оздоровчими, культурно-розважальними послугами для туристів, відвідали завод з розливу мінеральної води «Алекс», санаторії «Квітка полонини» і «Сонячна долина», гірськолижний курорт «Катерина». Поспілкувалися онлайн щодо напрацювання спільного проєкту громад у брендуванні території з Ігорем Чавою — начальником відділу координації розвитку туристичної інфраструктури в регіонах Державного агентства розвитку туризму України.

 

 

Особливо теплим виявилося знайомство шачан з головою Полянської громади Іваном Дрогобецьким, який зараз служить у Збройних Силах України і саме в ці дні перебував у Поляні. Нещодавно голова Шацької громади також долучився до лав Збройних Сил.

Полянський голова підкреслив:

«Якщо ви хочете мати результат, то ви за адресою. Разом з вами ми повинні багато працювати і пройти всі кроки: від ідеї до успіху. Ми маємо гуртуватись, єднатись, а магнітом нашої єдності є Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Також представники Полянської громади розповіли про надання послуг мешканцям та організацію роботи ЦНАПу —  особливо на початку повномасштабної війни, коли змогли прийняти понад 20 тисяч вимушено переміщених осіб; поділились досвідом в реалізації освітніх проєктів та досягненнями у розвитку спорту; показали свою Дитячо-юнацьку спортивну школу, облаштовані спортивні майданчики та стадіон.

 

 

Уже невдовзі Шацька та Полянська громади підпишуть договір про міжмуніципальне співробітництво. А далі писатимуть спільний проєкт щодо брендування території, розробки маркетингової стратегії та промоції у сфері туризму.

Неля Петрус, в.о. голови Полянської сільської ради зазначила:

«Наша співпраця є взаємовигідною, адже вона посилює спроможність обох громад в економічному розвитку».

Богдан Тимощук, секретар Шацької селищної ради, підсумував:

«Наша зустріч – про розвиток. Ми будемо багато працювати, але результат того вартий. Радіємо, що робимо ці важливі кроки разом з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА», який є не тільки надійним партнером, а й нашим вчителем».

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підтримує громади-партнерки у налагодженні міжмуніципального співробітництва, яке є каталізатором цілісного розвитку громад. Вже 19 угод підписано за підтримки Проєкту, що допомагає громадам оптимізувати використання ресурсів, сприяє культурному розмаїттю, стимулює економічне зростання і розв'язання екологічних проблем, допомагає створювати масштабні проєкти.

Переглядів: 2564
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: співробітництво
Читайте також: