Дім далеко від дому: історія родини переселенців у Горохівській громаді
Дім далеко від дому: історія родини переселенців у Горохівській громаді

Юлія Степаненко переїхала з міста Краматорськ Донецької області до Горохівської громади, що на Волині.

Разом зі своєю сім'єю Юлія стала внутрішньо переміщеною особою з початком повномасштабної війни в лютому 2022 року. Краматорськ, розташований близько до лінії фронту, регулярно зазнавав масованих обстрілів з боку російської армії.

«Нас евакуювали, коли почалася повномасштабна війна. Ми переїхали до Горохова і живемо тут, у дитячому садку, з родиною. У мене дві доньки, чоловік і його мама», - розповідає Юлія.

 

Юлія Степаненко

 

Спочатку їхнє життя було складним, оскільки на той момент громада не була повністю готова прийняти переселенців і забезпечити їм необхідні умови для життя.

«Згодом нас забезпечили ліжками, необхідною технікою - холодильником, пральними машинами, сушаркою. З нашою великою родиною я перу три-чотири рази на тиждень. І тепер не потрібно виходити на вулицю, щоб розвісити випраний одяг, бо є сушарка. У нас є великі холодильники та морозильні камери, що дозволяє запастися фруктами та ягодами на зиму. Зараз ми маємо посуд, тарілки, каструлі. Все нове, і все дуже зручно", — з вдячною усмішкою розповідає Юлія.

 

 

Обладнання для дитячого садка, переобладнаного під притулок для переселенців, надав Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Ці зручності допомагають людям, які були змушені покинути свої домівки та переїхати в абсолютно нові регіони, налагоджувати повсякденне життя та створювати комфортні умови.

«Ця допомога для нас дуже важлива, особливо в такий складний час, коли ми покинули свої домівки і все, що заробили. Тут ми почуваємося добре — як вдома. Тому що у нас є все, як вдома», - підсумовує Юлія.

 

Переглядів: 270
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: міжнародна підтримка
Читайте також: